Привіт, простий прохожий або спідвейний фанат! Повідомимо - сьогодні: 19.04.2024 , годин в Рівному : 0

Попередній матч у Рівному :
2 травня : Командний кубок світу, юніори;
Результат матчу

Наступний матч у Рівному :
22 травня : "Каскад" - "Кольяж Ополе"
Склади команд | Онлайн гонки

Попередній матч "Каскаду" :
8 травня : "Островія" - "Каскад";
Результат гонки
Статистика сайту
На сайті: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0



Погода у Рівному

Погода в Ровно

Пошук на сайті

Ваш профіль
Для перегляду профілю необхідно авторизуватися на сайті
Логін:
Пароль:
Опитування

Чи має "Каскад" шанси на вихід у I ПЛ лігу?


Відповіли: 167
Помер Борис Іванович ГОРКА

Пам'яті Бориса Івановича ГОРКИ

Рівненський спідвей поніс велику втрату - 11 лютого на 69-му році життя помер один з легендарних гонщиків рівненської "РАДУГИ", ветеран рівненського спідвею Борис Іванович ГОРКА. Непоправна втрата вирвала з лав гонщиків 60-70-х років спортсмена, який довгий час був "робочою конячкою" нашої команди. А коли в гонці не могли стартувати лідери "Радуги" тих часів - Віктор Трофімов, Григорій Хлиновскій або Володимир Рожанчук, Борис Іванович ставав тим двигуном, який заводив всіх хлопців і додавав їм впевненості у перегонах з будь-яким суперником.


... На гаревій доріжці рівненського мототреку 21-річний Борис Горка прийшов в 1962 році, коли провів у складі іншої рівненської команди - "Вимпел", 2 гонки на ІІІ етапі особисто-командної першості в Уфі. Це був єдиний сезон, коли Борис Горка виступав не в складі рівненської "Радуги". А з наступного сезону він упевнено закріпився у складі головної рівненської команди, і захищав її кольору протягом 15 років.

За цей час Борис Горка ставав бронзовим призером командного чемпіонату СРСР 1966 року, бронзовим призером І Спартакіади народів СРСР у складі збірної України 1967 року, бронзовим призером особистого чемпіонату України 1972 року, срібним володарем Кубка України

1974 року в командному заліку. Брав участь у перегонах-відкриття мототреку в Дубровиці, Чернівцях, Кадіївці, Полтаві.

Активно Борис Іванович стартував і на іподромах, де завоював звання чемпіона Спартакіади України 1967 року, чемпіона України 1979 року в особистому (у класі мотоциклів з об'ємом двигуна до 250 см3) та командному заліку, ставав срібним призером особистого й командного чемпіонату України 1980 року.
Також Борис Горка займався і мотогонки на льоду, де одного разу в особистому чемпіонаті України в Сумах, в класі мотоциклів з об'ємом двигуна до 500 см3 зайняв 5-е місце.

Після закінчення спортивної кар'єри гонщика, Борис Горка не покинув мототрек. Він тривалий час очолював обласний спортивно-технічний клуб, працював тренером і виховав не один десяток гонщиків, найвідомішими з яких є Віктор Гайдим та Олександр Бородай. Активно займався суддівством гонок, і багато гонщиків, які приїжджали на гонки в Рівному, завжди зустрічалися з ветераном, знаючи, що отримають напуття і добру пораду від досвідченого мотогонщика, а любителі спідвею, що приходили на гонки, могли безперешкодно послухати спогади Бориса Івановича про колишні часи і захоплювалися його захопленням голубами, які жили тут же - на мототреку.

Спортивну форму Борис Горка підтримував і як активний морж з більш ніж 30-річним стажем, купаючись цілий рік в Басовкутском озері. Спочатку все відбувалося стихійно, потім був створений міський клуб моржів "Пінгвін", головою якого на громадських засадах був обраний Борис Горка ...

Світле ім'я великого гонщика і великого тренера назавжди залишиться в пам'яті ветеранів рівненського спідвею і діючих гонщиків, а також у пам'яті багатьох тисяч шанувальників спідвею у Рівному, як і в інших містах, де спідвей люблять і знають.

Голуби живуть на мототреку і зараз, от тільки Бориса Івановича вже немає ..

Інформація взята з forum.speedway.ru
Переглядів матеріалу: 829, Коментарів: 0. Матеріал додано: 18.02.2010




Додати коментар :