Привіт, простий прохожий або спідвейний фанат! Повідомимо - сьогодні: 04.05.2024 , годин в Рівному : 21

Попередній матч у Рівному :
2 травня : Командний кубок світу, юніори;
Результат матчу

Наступний матч у Рівному :
22 травня : "Каскад" - "Кольяж Ополе"
Склади команд | Онлайн гонки

Попередній матч "Каскаду" :
8 травня : "Островія" - "Каскад";
Результат гонки
Статистика сайту
На сайті: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0



Погода у Рівному

Погода в Ровно

Пошук на сайті

Ваш профіль
Для перегляду профілю необхідно авторизуватися на сайті
Логін:
Пароль:
Опитування

Чи має "Каскад" шанси на вихід у I ПЛ лігу?


Відповіли: 167
Чи потрібні легіонери в російській лізі?

Черговий спідвейний сезон наближається до свого завершення. І вже самі собою напрошуються деякі виводи. Враження від командного чемпіонату Росії безрадісне. Всі ми бачимо, що цього сезону зменшилося кількість команд, що беруть участь в ВКЧР. Вочевидь, що ситуація в російському спідвеї непроста, якщо не сказати, критична.
 
Багато вітчизняних гонщиків – до речі, з непоганими даними – не виступають за свої команди, а відправлені на лавку запасних.
 
В даний час основний вклад в перемогу в змаганнях командного чемпіонату Росії, як це ні парадоксально звучить, вносять іноземні, а не російські спортсмени.  Іноземці «роблять» результат гонки зводячи до нуля всі зусилля  тренерів по підготовці своїх гонщиків. Виходять не змагання між спортсменами і тренерами з їх тактичними ходами під час гонки, а змагання спонсорів: хто запросить легіонера сильніше.
 
Така безперспективна ситуація наводить до того, що багато спортсменів закінчують займатися улюбленим виглядом спорту так до кінця і не розкривши свій талант.
 
Зараз ми спостерігаємо таку гнітючу картину, коли вітчизняні спідвейні клуби в своїй більшості не зацікавлені у вкладанні  грошей в підростаюче покоління. Адже набагато простіше запросити на гонку заморських гінців, які «зроблять» потрібний результат. Але будь-який хоч трохи досвідчена в спідвеї людина розуміє, що так продовжуватися буде недовго тому що через деякий час вже і двох легіонерів буде мало. І покотиться по наростаючій: введемо в  ВКЧР трьох легіонерів і так далі... Неважко здогадатися, що в цей час російський спідвей зовсім захиріє, і його вже не врятують жодні іноземці.  За збірну  буде просто нікому виступати.
 
Не раз  серед уболівальників, та і серед самих спортсменів звучала думка: а може, прийшов той момент, коли стоїть хоч би на якийсь час відмовитися від запрошення іноземних спортсменів? Не назовсім звичайно. А хоч би на той період, поки не окріпнуть російські кадри. Такий крок дозволить  гонщикам брати участь в змаганнях. І у молоді з'явиться непоганий шанс закріпитися  у складі тієї або іншої команди, а значить, буде і перспектива. У тому числі і біля російського спідвею в цілому. Адже не секрет, що зараз багато молодих спортсменів знаходяться  в роздумі: чи  варто  далі займатися спідвеєм? Навіщо цілком присвячувати себе цьому ризикованому і травматичному виді спорту, якщо на змаганнях  за команду замість тебе їдуть легіонери? А де і колиросійським хлопцям удосконалювати свою майстерність, відточувати навики, як не  на змаганнях? На даний момент у них такої можливості немає. І це показали як мінімум два останні сезони.
 
Не раз говорилося і  про те, що треба підрівняти клас команд, тоді і змагання будуть видовищні. Не буде відвертого «зливання» гонки і розривів в рахунку в декілька десятків пунктів.  Для цього необхідно ввести комплектування з врахуванням рейтингу гонщиків, як це практикується в Європі.
 
Отже, результат цього сезону очевидний. Ліга, прийнявши  рішення про  участь  двох легіонерів в одній гонці за команду на догоду багатим  клубам (а саме вони торік наполягали на такому варіанті), тепер пожинає плоди. З 8-мі російських команд, що брали участь в чемпіонаті 2006 років, цього сезону залишилося лише 4. Лавка запасних стала довше. На треку ми практично не бачимо тепер ні  Максима Калімулліна, ні Євгенія Гомозова, ні Радіка Тібєєва. І цей список   російських гонщиків можна ще продовжувати і продовжувати.
 
Сьогодні  в  спідвеї  виграють ті,  хто більше витратився на  легіонерів. Так кого ми накочуємо?  Польських, данських, шведських, англійських легіонерів.
 _______________________________________________________________________
Російська ліга скотилася нанівець і  як пише пан В.Соловйов ТУРБІНА теж вирішить покинути лігу, то смію передбачити, що ліги не буде і зовсім.
Я сам завжди був за легіонерів, але при 4 Російських командах мати по 2 легіонери в команді, це самогубство Російського спідвею. З таким підходом до справи Росія скоро не набере собі і збірну на Кубок Світу
 
Кого сьогодні можемо відзначити в Росії? Явні лідери, це Еміль Сайфутдінов і Григорій Лагута. Одного в люди вивела Польща, іншого Латвія. І той і інший міцний среднячок по світовій класифікації.
 
Емілю на фону сильнх гонщиків чогось не вистачає, але він ще росте і дай Бог аби в Росії нарешті виріс гонщик для стартів в ГП. Дуже сподіваюся, що хороший гонщик вийде з Артема Лагути, але поклавши руку на серці признаємося, що він не борець, просто хороший стартер. Узяв старт першим і приїхав, а не узяв приїде ні кого не обігнавши по дистанції. Зазвичай зростання спортсменів Росії пропадало відразу після виходу з юніорського возроста.
 
Будь то Поважний,Гізатуллін, Гафуров або Власов. Для Росії вони сильні і це сила збірної Росії. Якщо лідерами спідвею Росії по ходу сезону були недовольні команди першої Польської ліги, (я говорю про Рибника і Гданьськ),то рівень Російського спідвею дуже слабкий. У Польській Екстра лізі їде один Роман Поважний і те лише тому, що має Польське громадянство, як легіонера б Жежув не тримав би його.
 
Будь-які хороші старти на світовій арені Російських лідерів, у тому числі на треках Польщі відбуваються від випадку до випадку!
Росії потрібно думати про майбутнє інакше при такому підході до справи скоро доведеться викликати з Австрії "дідуся" Івана Нагера і в Росії гіршим він не буде.
Хенкоккі і Адамси хороші, але гроші мають властивості закінчуватися і приклад тому-Октябрський.
Переглядів матеріалу: 816, Коментарів: 0. Матеріал додано: 23.09.2008




Додати коментар :