Привіт, простий прохожий або спідвейний фанат! Повідомимо - сьогодні: 02.05.2024 , годин в Рівному : 5

Попередній матч у Рівному :
2 травня : Командний кубок світу, юніори;
Результат матчу

Наступний матч у Рівному :
22 травня : "Каскад" - "Кольяж Ополе"
Склади команд | Онлайн гонки

Попередній матч "Каскаду" :
8 травня : "Островія" - "Каскад";
Результат гонки
Статистика сайту
На сайті: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0



Погода у Рівному

Погода в Ровно

Пошук на сайті

Ваш профіль
Для перегляду профілю необхідно авторизуватися на сайті
Логін:
Пароль:
Опитування

Чи має "Каскад" шанси на вихід у I ПЛ лігу?


Відповіли: 167
РОЗПОЧНЕМО СЕЗОН ПО-ЄВРОПЕЙСЬКІ

18 травня о 16.00 пройде особистий чемпіонат Європи зі спідвею  на львівському стадіоні СКА. У змаганнях візьмуть участь представники Італії, Німеччини, Латвії, Польщі, Росії, Румунії, Словаччини, Чехії, і, звичайно ж, України.Синьо-жовтих на цих представлятимуть   Олександр Бородай і Ярослав Полюхович.
З історії чемпіонату

Календар змагань поточного сезону було затверджено на засіданні трекової комісії Європейского мотоциклетного союзу в листопаді 2007-го року в Тольятті. Заявки на проведення кваліфікаційного раунду №3 особистої континентальної першості зі спідвею подавали й інші міста, але європейські експерти віддали перевагу Львову.
«Ми могли б проводити і півфінали, і навіть фінали європейських чемпіонатів, – наголошує віце-президент Федерації мотоспорту України Сергій Лятосінський. - Львівський трек – один з найкращих в Європі. Все, що для цього потрібно, це більше коштів».
При виборі трекова комісія враховувала попередній успішний досвід організації міжнародних змагань в нашому місті. 1990 року на стадіоні СКА відбувся фінал юніорського чемпіонату світу. У 2001 та 2003 роках львів’яни мали можливість спостерігати за перепетіями боротьби у півфіналах особистих чемпіонатів Європи. Через скнилівську трагедію відмінили запланований на 28 липня 2002 року чемпіонат континенту серед клубних команд. 2004 року мешканці та гості нашого міста стали свідками визначної події – першого в історії європейського спідвею чемпіонату серед пар. І ось вже четвертий рік поспіль львівський мототрек приймає кваліфікаційний раунд особистого чемпіонату Європи.
2007 року краще за інших перегони вдалися молодому поляку Збігнєву Сухецькому. Він впевнено виграв усі свої пять заїздів і набрав максимальну кількість очок – п'ятнадцять. Лише в безпосередньому протистоянні на треку із майбутнім переможцем втратив очко росіянин Ренат Гафуров. Третє місце тоді посів ще один польський майстер Себастьян Уламек, який згодом пробився у фінал європейскої першості й там поступився лише хорвату Юріці Павлічу.

Про учасників

2007 року щасливим львівський кваліфікаційний раунд став і для двох українських гонщиків. Андрій Карпов, який торік посів високе шосте місце, на жаль, не зможе виступити на цьогорічній европейській першості за збірну України. Адже в цей час він змагатиметься в чвертьфіналі світового чемпіонату серед юніорів в польському місті Зелена Гура. Втім, якщо на Карпова торік вболівальники покладали великі надії, то від юного Ярослава Полюховича дива ніхто не чекав. А він в додатковому заїздів за останню десяту путівку до півфіналу створив міні-сенсацію, випередивши віце-чемпіона світу серед юніорів-2005 Томаша Суханека (Чехія). Полюхович виступатиме на львівському треку і цього року.
Країни, які виявили бажання взяти участь в особистому чемпіонаті, Європейська трекова комісія розподілила по трьох кваліфікаційних раундах, таким чином, щоб співвідношення сил у них було рівним. За підсумками внутрішніх відбіркових стартів польська збірна вирішила відрядити до нашого міста гонщиків екстраліги Томаша Гапінскі й Міхала Щепаняка. Росію на львівському треку представлятимуть спортсмени клубу “Мега-Лада” Роман Іванов входить в десятку кращих спідвеїстів Росії. Данііл Іванов – унікальний гонщик, який успішно поєднує виступи на гаревій і льодовій доріжці. Той факт, що він лише цього року вийшов з юніорського віку, не завадив йому поборотися за третє місце в фіналі чемпіонату світу зі спідвею на льоду. Лише прикре падіння в перезаїзді за бронзу завадила йому обіграти австрійця Франка Цорна. Латвія покладатиметься на двох мододих гощиків Максімса Багдановса і Севгеніса Каравакіса, що виступають в першій польській лізі за клуб “Даугавпілс”. Кольори словацького прапору защищатиме Растіслав Бандзі, який вже неодноразово виступав у Львові. Німеччину представлятимуть Даніель Рат і Роберт Гаупт. Честь італійської збірної відстоюватиме Даніель Тессарі. У зв’язку із напруженим календарем внутрішніх змагань заявки ще не надіслали Чехія і Румунія.

Формат змагань

FIM (Міжнародна федерація мотоспорту) поступово скорочує кількість напрямів своєї діяльності, а UEM (Європейський мотоциклетний союз) навпаки розширює, в тому числі і за рахунок збільшення кількості змагань зі спідвею. Віднедавна особистий чемпіонат континеннту проводиться у три тури. Перший тур складається з трьох кваліфікаційних раундів, у кожному з яких беруть участь шістнадцять гонщиків (плюс два запасні):

QR 1  27.04.2008 – Нойштадт-Донау (Німеччина)
QR 2  17.05.2008 – Гюла (Угорщина)
QR 3  18.05.2008 – Львів (Україна)


Вісім кращих гонщиків (плюс два запасні) з кожного кваліфікаційного раунду розподіляються по трьох півфіналах, де вже мають вісім місць представники провідних мотоциклетних держав Європи. Переможці львівського етапу поїдуть змагатися в Дебрецен. Там вони зустрінуться з двома гонщиками Данії та Угорщини. По одному представнику в угорському півфіналі також мають Словенія, Хорватія, Словаччина і Україна.

SF 1  24.05.2008 – Терензано (Італія)
SF 2  08.06.2008 – Герцхейм (Німеччина)
SF 3  21.06.2008 – Дебрецен (Угорщина)


Фінал, у якому візьмуть участь п’ять кращих гонщиків (плюс один запасний) з першого і другого півфіналів, й шість з третього проходитиме:
 
23.08.2008 –  Лендава (Словенія)

Підготовка до турніру

У квітні львівський мототрек СКА успішно пройшов ліцензування й дістав високу оцінку в представника Європейскої трекової комісії Анджея Гродцкі з Польщі. Підготовка до чемпіонату вийшла на фінішну пряму, як відзначив віце-президент ФМУ Сегій Лятосінський. В роботі оргкомітету європейскої першості брали активну участь начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Юрій Майборода, а також начальник управління молоді сім’ї та спорту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Юрій Наконечний. Допомогу в підготовці до змагань надали ТзОВ “Орісіл” та підприємство “Галка ЛТД”.
За словами представників оргкомітету значно простіше і дешевше повезти своїх спортсменів в інше місто, ніж прийняти чемпіонат в себе. «Беручи на себе відповідальність за підготовку змагань такого високого рівня, ми насамперед турбуємося про розвиток і популяризацію спідвею на батьківщині і інтереси вболівальників. – зазначає віце-президент Федерації мотоспорту України Сергій Лятосінський. - Ми усі прагнемо до того, щоб називатись європейським містом. Але чи не є показником цього такі змагання, як чемпіонат континенту зі спідвею. Тому і не лише тому дуже важливо, щоб вони дістали серйозну допомогу з боку влади, підтримку меценатів і увагу львів’ян. Ми очікуємо кілька тисяч глядачів. Для дітей до 12 років, військовослужбовців, інвалідів вхід на східну трибуну буде безкоштовним».

Програма змагань

17.05.2008

16.00 – офіційне тренування

18.05.2008

13.00 – технічний огляд
15.30 – нарада учасників та головного судді змагань
16.00 – відкриття змагань

Після завершення змагань відбудеться церемонія нагородження, а також прес-конференція за участю переможців та призерів.

 

Календар змагань зі спідвею на 2008 рік у Львові

08.06 Чемпіонат України серед юніорів (3-й етап)
    Чемпіонат України клас 125 см куб (3-й етап)
30.08    Чемпіонат України серед пар (2-й етап)
14.09    Особистий чемпіонат України (3-й етап)
28.09    Кубок МАСЕС (4-й етап) 
   
                                                          
                                                                                                                                 speckorr.info
Переглядів матеріалу: 1008, Коментарів: 0. Матеріал додано: 17.05.2008




Додати коментар :