Привіт, простий прохожий або спідвейний фанат! Повідомимо - сьогодні: 29.03.2024 , годин в Рівному : 12

Попередній матч у Рівному :
2 травня : Командний кубок світу, юніори;
Результат матчу

Наступний матч у Рівному :
22 травня : "Каскад" - "Кольяж Ополе"
Склади команд | Онлайн гонки

Попередній матч "Каскаду" :
8 травня : "Островія" - "Каскад";
Результат гонки
Статистика сайту
На сайті: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0



Погода у Рівному

Погода в Ровно

Пошук на сайті

Ваш профіль
Для перегляду профілю необхідно авторизуватися на сайті
Логін:
Пароль:
Опитування

Чи має "Каскад" шанси на вихід у I ПЛ лігу?


Відповіли: 167
Поляка у Рівному міліція била ногами?

Менеджер польського спідвеїста Матея Михалюка Маріуш Згурка потрапив у міськвідділ міліції за хуліганство. Поляк стверджує, що міліціонери його побили. Після цього затримання зникли його гроші, кредитні картки, мобільний телефон. Прокуратура Рівного проводить перевірку правомірності дій правоохоронців. Ті, у свою чергу, займаються заявою Маріуша Згурки щодо зникнення його особистих речей.
За словами депутата Рівненської міської ради Анатолія Чугуєвця, який організував прес-конференцію відносно побиття та пограбування Маріуша Згурки, він дізнався про це наступного дня. Тому одразу приїхав у готель, де громадянин Республіки Польща зупинився зі своєю дружиною.
— Маріуш повідомив, що напередодні відпочивав з дружиною у ресторані “Октант”, — розповідає Анатолій Чугуєвець. — Після вечері вони піднялись на дискотеку у диско-бар “Октант”. Та згодом Маріуш залишив приміщення дискотеки, а коли повертався всередину, його не пускали через відсутність печатки на руці. Він не знав, що це потрібно. Поляк стверджував, що вже там був і його згодом впустили. Але потім зайшли охоронці закладу і вивели його.
Анатолій Чугуєвець процитував заяву Маріуша Згурки у прокуратуру Рівного щодо дій охорони закладу та правоохоронців: “Я був випроваджений і побитий охороною дискотеки. Мене було скинуто зі сходів і побито ногами. Унаслідок цього випадку мане обікрали. Викрали портфель, гроші — готівку, дві кредитні картки та мобільний телефон. По побиттю, мене службою охорони на довгий час закрили в кайдани. Вкинули в авто та завезли у міліцію. Там мене посадили на лавці при вході, де били і копали працівники міліції”.

У Маріуша не хотіли приймати заяви


— Охорона дискотеки складається з працівників Рівненського міського ВДСО при УМВС, — продовжує Анатолій Чугуєвець. — Тобто люди, найняті закладом, зупинили Маріуша, надягли наручники та відвезли у чергову частину. Наступного дня з 10 години ранку до 16 години ми провели у міліції і прокуратурі. У Маріуша Згурки ніхто не хотів прийняти заяви. Я був свідком того. Представник СБУ пояснив це тим, що у Маріуша немає офіційного перекладача. Після мого наполягання прокурор запросив нас у міську прокуратуру і там прийняли заяву і взяли пояснення. Перед тим наполегливо повідомили про те, що Маріуш згідно з Карним кодексом України буде відповідальний за дачу неправдивих показів на працівників міліції. Він написав заяву на дії працівників міліції — побиття та зникнення його особистих речей саме під час затримання його працівниками служби ВДСО. Він також при перетині кордону України з Польщею склав свідчення про дії міліціонерів, побиття та зникнення його речей. Мене дивує те, що наша міліція всіляко не хоче визнати той факт, що існує брутальне поводження працівників нашої міліції з затриманими.

Медики встановили, що поляк був напідпитку
Проте у міськвідділі міліції стверджують, що Маріуша тримали у черговій частині міліції менше години. І він не мав жодних претензій до працівників міськвідділу.
— Четвертого травня біля 4 години працівники державної служби охорони доставили у чергову частину міськвідділу громадянина, який з їхніх рапортів і пояснень у диско-клубі “Октант” здійснював, на їхню думку, хуліганські дії, — коментує начальник Рівненського міського відділу УМВС України в Рівненській області Віталій Чубаєвський. — Працівники ВДСО доставили його на обстеження на рахунок алкогольного сп’яніння. Але від обстеження чоловік відмовився. Тоді викликали швидку допомогу і медики встановили, що він дійсно знаходився у стані алкогольного сп’яніння. Зараз направлені запити для того, щоб медики надали офіційну відповідь про те, що він був у нетверезому стані. Громадянин Польщі перебував у Рівному в службовому відрядженні. Пізніше було заявлено, що у нього зникли кредитні картки, які заблоковані, а також мобільний телефон. За цим фактом прокуратура Рівного проводить службове розслідування. До працівників міського відділу він претензій не мав. Знаходився цей громадянин при затриманні у міськвідділі приблизно 50 хвилин. Зараз ми займаємося розслідуванням щодо зникнення його речей та фактом хуліганства громадянина.
Натомість прокуратура міста, куди звернувся після інциденту з правоохоронцями Маріуш Згурка, проводить перевірку стосовно дій міліціонерів.
— У прокурату м. Рівного звернувся громадянин Польщі з приводу нанесення йому тілесних ушкоджень, — коментує старший помічник прокурора м. Рівного Володимир Горський. — На даний час прокуратурою міста проводиться перевірка. Рішення за даним фактом не прийнято. 
 
 
                                                                                                                ogo.ua
Переглядів матеріалу: 1022, Коментарів: 0. Матеріал додано: 09.05.2008




Додати коментар :